Αρχική > Επιστήμη, Εγκυκλοπαιδικά, Παράξενα > Τεράστιος ωκεανός κάτω από την επιφάνεια της Γης

Τεράστιος ωκεανός κάτω από την επιφάνεια της Γης

4 Μαρτίου, 2007 Σχολιάστε Go to comments

WavesΟλόκληρη η επιφάνεια του πλανήτη μας έχει εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τι γίνετε όμως κάτω από αυτήν; Πόσα απ’ αυτά που κρύβοντε κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη στον οποίο ζούμε μας είναι γνωστά; Η ανακάλυψη που έγινε πρόσφατα δείχνει ότι έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε.

Επιστήμονες που εκτέλεσαν σάρωση βαθιά στο εσωτερικό του πλανήτη βρήκαν ενδείξεις ύπαρξης τεράστιου υδάτινου όγκου κάτω από την ανατολική Ασία, μεγέθους τουλάχιστον με αυτό του Αρκτικού Ωκεανού. Πρόκειτε για τους Michael Wysession, σεισμογράφο στο πανεπιστήμιο της Wasington και τον πρώην φοιτητή του και νυν καθηγητή στο πανεπιστήμιο της California.

Οι δύο επιστήμονες ανάλυσαν πάνω από 600,000 σεισμογραφικές καταγραφές κυμάτων που δημιουργήθηκαν από σεισμούς και καταγράφηκαν από όργανα διασκορπισμένα σε όλο τον πλανήτη. Παρατήρησαν ότι σε μια ευρεία περιοχή κάτω από την Ασία τα σεισμικά κύματα φαίνονταν να εξασθενούν σημαντικά σε ισχύ και ταχύτητα, κάτι το οποίο ενδεικνυει την υπαρξη του υδάτινου αυτού όγκου, αφού το νερό έχει την ιδιότητα να εξασθενεί την ένταση των σεισμικών κυμάτων.

Η ομάδα σύντομα θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των ερευνών της στην Ένωση Αμερικάνων Γεωφυσικών.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Yahoo News.

  1. 23 Αυγούστου, 2011 στο 7:06 πμ

    you’re in reality a excellent webmaster. The site loading speed is incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you’ve performed a excellent task in this matter!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε