Αρχική > Computers, Internet, Τεχνολογία, Reviews > Hamachi – Τοπικό δίκτυο μέσω internet

Hamachi – Τοπικό δίκτυο μέσω internet

Νοέμβριος 29, 2006 Σχολιάστε Go to comments

hamachi1.jpgΤο Hamachi είναι ένα utility με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να στήσετε το δικό σας VPN (Virtual Private Network), γρήγορα και εύκολα.

Η ιδέα

Όλοι λίγο πολύ έχουμε μια μικρή εμπειρία από δίκτυα. Μπορεί να μην ξέρετε πως στείνετε ένα δίκτυο και να μήν έχετε ιδέα για το τι είναι οι IP διευθύνσεις, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα έχετε δουλέψει κάποια στιγμή σε περιβάλον δικτύου. Οι διευκολύνσεις και οι δυνατότητες που προσφέρουν είναι καταπληκτικές. File sharing, κοινή χρήση εκτυπωτών και αλλου υλικου, multiplayer gaming και πολλά άλλα. Ένα κοινό δίκτυο συνδέει συνήθως τους υπολογιστές που το απαρτίζουν με ειδικά καλώδια και σε μερικές περιπτώσεις με την βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, ασύρματα. Και στις δύο όμως παραπάνω περιπτώσεις η απόσταση των σταθμών είναι ένας περιοριστικός παράγοντας. Θα μπορούσε άραγε να χρησημοποιηθεί το internet σαν μέσο σύνδεσης, ώστε να συνδέσουμε απομακρυσμένους υπολογιστές σε ένα δίκτυο, απαλείφοντας έτσι τον περιορισμό της απόστασης;

Η απάντηση είναι, ναι. Με τα προγράμματα VPN. Τα προγραμματα VPN κάνουν πράξη ακριβώς την παραπάνω ιδέα. Δημιουργούν δηλαδη εικονικά δίκτυα, τα οποία σαν γραμμή μεταφορας δεδομένων χρησημοποιούν, όχι καλώδια, αλλά το internet.

Στην πράξη

Το Hamachi είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που κάνει ακριβώς όσα είπαμε παραπάνω. Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά του, που το έχουν κάνει αγαπητό στο ευρή κοινό, είναι η απλή του εγκατάσταση και η ευκολία στην χρήση του. Είναι επισης αρκετά ελαφρύ και δεν απαιτεί πολλά resources από τον υπολογιστή μας.

hamachi2.png

Αφου κάνετε download την τελευταία έκδοση του προγράμματος από το official site, και προχωρήσετε στην εγκατάσταση, θα δημιουργηθεί στις συνδέσεις τοπικού δικτύου σας, μια νέα σύνδεση για το hamachi. Όταν τρέξετε το πρόγραμα για πρώτη φορά θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμο hamachi (πολύ απλή διαδικασία). Μέσα από το απλό περιβάλον του προγράμματος έχετε δύο βασικές επιλογές. Να δημιουργήσετε ένα δικό σας δίκτυο, το οποίο θα μοιραστείτε με φιλους ή συνεργάτες, ή να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο που έχει δημιουργηθεί από καποιον άλλο. Και στις δύο περιπτώσεις αυτόματα ο υπολογιστής σας θα γίνει μέλος ενός εικονικού δικτύου με όλους τους άλλους που βρίσκοντε στο ίδιο δίκτυο και θα μπορειτε πια να εκμεταλευτείτε όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει ενα κανονικό δίκτυο υπολογιστών.

Επίλογος

Με το Hamachi μπορείτε σε λίγα λεπτά και χωρις κανένα κόστος να δημιουργήσετε ένα δίκτυο με τους φίλους ή συνεργάτες σας, οι οποίοι βρίσκοντε χιλιόμετρα μακρυα και να απολαύσετε όλες τις δυνατότητες ένος τοπικού δικτύου, να παίξετε multiplayer παιχνίδια ή να τρέξετε δικτυακές εφαρμογές.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας εφιστήσω την προσοχή όσον αφορά το θέμα ασφάλεια, αφού ο υπολογιστής σας θα βρίσκετε σε κανονικο περιβάλον δικτύου. Οπότε παντα να ξέρετε με ποιούς είστε στο ίδιο δίκτυο και να τηρήτε τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν ένα τοπικό δίκτυο υπολογιστών.

TIP: Όσοι χρησιμοποιούν το Hamachi για να παίζουν multiplayer games, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρων το site Hamachi Gaming Networks. Εκεί μπορείτε να βρείτε μια τεράστια λίστα από hamachi networks για διάφορα games αλλά και να προσθέσετε το δικό σας network απλά και γρήγορα διαφημίζοντας το. Πολύ αποτελεσματικό αν ψάχνετε για παρέα για να παίξετε το παιχνίδι που σας αρέσει.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ

Επειδή πάρα πολλοί συναντούν προβλήματα με το Hamachi, παραθέτω παρακάτω έναν οδηγό που πιστεύω απαντά στις περισσότερες των ερωτήσεων που έχετε κάνει στα σχόλια.

A. Αρχική Εγκατάσταση του Hamachi 

1. Κατεβάστε κι εγκαταστήστε το Ηamachi. 

2. Δώστε του πρόσβαση στο Firewall σας εάν σας ζητηθεί (Αυτό συνήθως συμβαίνει την πρώτη φορά που τρέχετε το Hamachi ή όταν προσπαθήσετε να φτιάξετε δικό σας server σε κάποιο παιχνίδι ή να συνδεθείτε σε server άλλων μέσω του Hamachi). 

3. Ανοίξτε το παράθυρο Συνδέσεις Δικτύου (Έναρξη->Σύνδεση με->Εμφάνιση όλων των συνδέσεων). 
Επιλέξτε Για Προχωρημένους->Ρυθμίσεις για προχωρημένους… (στα Vista πρέπει να έχετε κρατημένο το πλήκτρο Alt στο πληκτρολόγιο για να σας ανοίξει αυτή η επιλογή). 

Θα εμφανιστεί μια λίστα με όλους τους προσαρμογείς δικτύου, βεβαιωθείτε πως το Hamachi είναι πρώτο σε αυτή τη λίστα
Αν δεν είναι, επιλέξτε το και βάλτε πρώτο χρησιμοποιώντας τα βελάκι δεξιά της λίστας 
Πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. 

4. Παραμένοντας στο παράθυρο με τις Συνδέσεις Δικτύου (Έναρξη->Σύνδεση με->Εμφάνιση όλων των συνδέσεων), κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Hamachi και διαλέξτε Ιδιότητες. Στη λίστα που θα εμφανιστεί επιλέξετε Πρωτόκολλο Internet (TCP/IP) αν έχετε XP ή TCPIPv4 αν έχετε Vista. Kατόπιν διαλέξτε το κουμπί Ιδιότητες και βεβαιωθείτε πως τα πάντα είναι ρυθμισμένα στο Αυτόματο (ελέγξτε και στις 2 καρτέλες). 

Πολύ Σημαντικό – Βεβαιωθείτε πως στην καρτέλα Γενικά η Προεπιλεγμένη πύλη είναι η 5.0.0.1 
αν στην καρτέλα Γενικά δεν υπάρχει απενεργοποιημένη (γκρίζα) η διεύθυνση 5.0.0.1 στο πεδίο Προεπιλεγμένη πύλη, διαλέξτε το κουμπί Για προχωρημένους και προσθέστε την στην (άδεια) λίστα των προεπιλεγμένων πυλών (κουμπί Προσθήκη) με Μέτρηση ίση με 1500 (για να σας αφήσει να γράψετε το 1500 απενεργοποιήστε πρώτα την επιλογή Αυτόματη μέτρηση). 
Πατήστε ΟΚ. 

5. Επανεκκινήστε τα Windows, τρέξτε το Hamachi, δημιουργήστε μέσα του ένα δίκτυο και καλέστε να συνδεθούν σε αυτό μερικοί φίλοι σας. Βεβαιωθείτε πως ο καθένας σας μπορεί να κάνει επιτυχημένα Ping στους υπόλοιπους (δεξί κλικ στο όνομα -> Ping). Προσπαθήστε τουλάχιστον 4 φορές, γιατί συνηθίζει να σας δίνει timeout στις πρώτες προσπάθειες. Αν τελικά δεν μπορείτε να κάνετε επιτυχημένα Ping μεταξύ σας, συνεχίστε να διαβάζετε και μετά το 6ο βήμα αυτού του οδηγού. 

6. Μερικά παιχνίδια τρέχουν απευθείας με τις παραπάνω ρυθμίσεις, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο, οπότε δοκιμάστε το παιχνίδι που σας ενδιαφέρει κι αν τρέχει μπορείτε να σταματήσετε εδώ το διάβασμα. 

Παράθεση:
Μερικά παιχνίδια χρειάζονται εξειδικευμένες διαδικασίες, οπότε συμβουλευτείτε το λινκ που ακολουθεί, να δείτε αν υπάρχει κάτι έξτρα που πρέπει να γίνει στο παιχνίδι σας – http://logmeinwiki.com/wiki/Category:Gaming 

B. Προβλήματα Ping/ Chat 

1. Βεβαιωθείτε πως το firewall σας επιτρέπει στο Hamachi να έχει και UDP και TCP πρόσβαση. 

2. Αν το firewall σας επιτρέπει να ορίσετε διευθύνσεις IP, ελευθερώστε και σε UDP και σε TCP τη Hamachi IP σας (το νούμερο που εμφανίζεται με μεγάλα γράμματα στην κορυφή του παραθύρου του Hamachi) 

3. Μερικές φορές το να απενεργοποιείτε πλήρως το firewall σάς λύνει τυχόν προβλήματα, αλλά το σωστό είναι να ρυθμίσετε σωστά το firewall σας για το Hamachi, ώστε να αποφύγετε ρίσκα ασφαλείας από άλλες εξωγενείς πηγές (αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε, μάθετε). 

4. Αν έχετε router τότε κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείτε NAT για να δίνετε/αφαιρείτε την πρόσβαση σε διάφορα προγράμματα και διευθύνσεις IP. Σε αυτή την περίπτωση δείτε στην επόμενη ενότητα πώς να βρείτε τις κατάλληλες ΝΑΤ ρυθμίσεις. ΣΥΧΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ HAMACHI, ΟΠΟΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 3ο ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ PING. Αν και πάλι δεν μπορείτε, συνεχίστε να διαβάζετε. 

C. Ρυθμίσεις για τον Router 

1. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις (Preferences) του Hamachi, από το εικονίδιο κάτω δεξιά που μοιάζει με γρανάζι. Διαλέξτε από αριστερά Status και από δεξιά Detailed configuration… 
(Σημείωση – Αν χρησιμοποιείτε proxy, πληκτρολογήστε εδώ τα στοιχεία του) 

Στην ενότητα Connecting through NAT ενεργοποιήστε την επιλογή UDP PORT και πληκτρολογήστε μια ελεύθερη πόρτα στο αντίστοιχο πεδίο (πόρτες μεγαλύτερες της 45000 δίνουν συνήθως καλύτερες συνδέσεις). 

Σημειώστε την πόρτα που ορίσατε, πατήστε ΟΚ και πηγαίνετε να την ανοίξετε για UDP στον router σας (port forwarding). 

Αν δεν ξέρετε πώς να ανοίγετε πόρτες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που ακολουθεί, η οποία παρέχει αναλυτικότατες οδηγίες για σχεδόν όλους τους routers που υπάρχουν & όλα τα παιχνίδια. 
http://portforward.com/ 

D. Κάνω επιτυχημένα Ping σε μεμονωμένους χρήστες αλλά δεν βλέπω τα LAN Games 

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα και κάπου είναι λογικό γιατί με το Hamachi το παιχνίδι βλέπει 2 δίκτυα (το κανονικό σας κι αυτό του Hamachi) και δεν ξέρει σε ποιο από τα 2 να συνδεθεί… οπότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα[/b] 

1. Τρέξτε το Hamachi 

2. Ανοίξτε το από το Power On (το εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία του), συνδεθείτε σε ένα δίκτυό του και μετά απενεργοποιήστε από τις Συνδέσεις Δικτύου (Έναρξη->Σύνδεση με->Εμφάνιση όλων των συνδέσεων) την κανονική σας σύνδεση που συνήθως ονομάζεται Τοπική Σύνδεση (δεξί κλικ στο όνομά της -> Απενεργοποίηση) 

3. Αφήστε το Hamachi να επανασυνδεθεί (reconnecting…) αν το προσπαθήσει. 

4. Ξεκινήστε το παιχνίδι σας και πηγαίνετε στο LAN lobby του (Local network) 

5. Γυρίστε με Alt+Tab στα Windows και ενεργοποιήστε ξανά την κανονική σας σύνδεση (Τοπική Σύνδεση, δεξί κλικ στο όνομά της -> Ενεργοποίηση). Επιστρέψτε στο παιχνίδι και λογικά στο LAN lobby θα έχουν εμφανιστεί οι servers των φίλων σας (ίσως χρειαστεί να κάνετε Refresh στο LAN lobby) 

Αυτή η διαδικασία αναγκάζει το παιχνίδι να χρησιμοποιήσει υποχρεωτικά το Hamachi ως προσαρμογέα δικτύου και λειτουργεί για το 99% των παιχνιδιών. 

E. Αν οτιδήποτε άλλο αποτύχει 

Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, μην απογοητεύσετε… υπάρχουν μερικά ακόμα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε… 

1. Απεγκαταστήστε το Hamachi πλήρως από τον υπολογιστή σας. 

2. Ψάξτε στο Google, κατεβάστε την έκδοση 1.0.1.5 του Hamachi κι εγκαταστήστε την (για κάποιο λόγο εκδόσεις νεότερες της 1.0.1.5 συχνά δεν λειτουργούν σωστά με κάποια παιχνίδια). 

3. Ρυθμίστε το όπως εξηγήσαμε παραπάνω 

F. Παιχνίδια IPX στα Vista 

Αρκετός κόσμος πιστεύει πως τα IPX παιχνίδια δεν παίζουν σε Vista. Όμως χάρη σε κάποιους ιδιοφυείς τύπους υπάρχει πια patch που διορθώνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα… 
http://rapidshare.com/files/89319027/ipx-setup.rar.html 

Τρέξτε το patch, επανεκκινήστε τα Vista και.. βουαλά, μπορείτε πια να χρησιμοποιήσετε το πρωτόκολλο IPX! Τρέξτε το Hamachi, τρέξτε το παιχνίδι, μπείτε στο LAN lobby του και… παίξτε! Smile 

G. Προβλήματα Lag 

Αν έχετε πολύ lag την ώρα που παίζετε, δοκιμάστε τα παρακάτω. 

1. Αποκτήστε ταχύτερη γραμμή για Internet 

2. Ανοίξτε τη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) με Alt+Ctr+Del. Πηγαίντε στην καρτέλα Διεργασίες (Processes)… αν έχετε Vista διαλέξτε Show processes from all users (πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή για να το κάνετε αυτό) 
Διαλέξτε την διεργασία του Hamachi (Όνομα εικόνας = hamachi.exe), κάντε δεξί κλικ πάνω της κι επιλέξτε Προτεραιότητα->Κανονική 

Αν έχετε 2πύρηνο ή 4πύρηνο επεξεργαστή, τότε ορίστε το affinity του Hamachi να χρησιμοποιεί μονάχα τη CPU 0, απενεργοποιήστε όλες τις υπόλοιπες. 

Σημείωση – Δυστυχώς αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται χειροκίνητα κάθε φορά που τρέχτε το Hamachi. Υπάρχουν όμως διάφορα εργαλεία (όπως για παράδειγμα το PriFinity ή το SetAffinity) με τα οποία μπορείτε να ορίζετε μόνιμα η προσωρινά το πόσους επεξεργαστές θα χρησιμοποιούν οι εφαρμογές, ξεχωριστά για την κάθε μια!

Advertisements
 1. Δημήτρης Ασενελέρ
  Μαρτίου 22, 2007 στο 12:16 μμ

  ΚΑλησπέρα.
  Εχω το Hamachi BASIC εγκατεστημένο σε ενα αριθμό υπολογιστών και το χρησιμοποιώ για τα παιχνίδια με τοπικο LAN.
  Ενώ αναγνωρίζει τα τερματικα και δημιουργεί το δίκτυο μεταξύ τους σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν εμπαινε lan χωρίς το hamachi,καποια άλλα που χωρίς το hamachi έπαιζαν Lan, όταν είναι ενεργό το hamachi πλέον δεν έχουν lan.
  Γνωρίζεται κάτι για αυτό?

 2. Μαρτίου 22, 2007 στο 2:22 μμ

  Φίλε Δημήτρη. Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα ένα ένα. Το hamachi έχει χρησιμότητα μόνο αν θέλουμε να συνδέσουμε απομακρυσμένους υπολογιστές σε τοπικό δίκτυο χρησιμοποιώντας το internet, κάτι που θα ήταν αδύνατο διαφορετικά λόγω μεγάλων αποστάσεων.
  Αν τώρα οι υπολογιστές είναι ήδη συνδεδεμένοι σε τοπικό δίκτυο όπως στην δική σου περίπτωση (αν κατάλαβα καλά), δεν βρίσκω κάποιο πρακτικό λόγο να χρησιμοποιηθεί το hamachi. Ίσως μάλιστα να δημιουργήσει και προβλήματα στο τοπικό σου δίκτυο αφού στην ουσία εγκαθιστά ένα ακόμα εικόνικό interface τοπικού δικτύου και μπορεί να δημιουργηθούν conflicts ανάμεσα σε αυτό και στο interface του πραγματικού σου δικτύου. Αυτό ίσως και να εξηγεί τα προβλήματα που συναντάς σε παιχνίδια που ενώ πριν έπαιζαν κανονικά στο LAN σου,τώρα έχουν πρόβλημα.
  Θα σου πρότεινα λοιπόν το hamachi να το εγκαταστήσεις μόνο στα μηχανήματα στα οποία πραγματικά το χρειάζεσαι (για να συνδέεσαι δλδ με άλλους μέσω internet) και όχι να συνδέεις τους δικούς σου υπολογιστές μεταξύ τους.

 3. George
  Μαρτίου 27, 2007 στο 9:10 πμ

  Kalhmera..
  Basika emena to problhma mou einai oti mpainei o xrhsths mesa sto Server pou exw kanei egw kai otan kanw Browse mou zhtaei Password..To 8ema einai oti o allos xrhsths den exei balei Password..Kamoia idea?

 4. Μαρτίου 27, 2007 στο 10:17 πμ

  Καλημέρα Γιώργο.
  Δεν εξηγείς το προβλημα σου λεπτομερώς για να καταλάβω ακριβώς περι τίνος πρόκειτε. Υποθετω λοιπόν ότι όταν λες ότι κάνεις Browse, εννοείς ότι προσπαθείς να δείς κάποιο κοινόχρηστο φάκελο από τον υπολογιστή του άλλου χρήστη. Αν μίλας για αυτή την περίπτωση, το προβλημα είναι ότι το password που σου ζητάει δεν είναι password του hamachi αλλά των windows του άλλου υπολογιστή. Το ίδιο ακριβώς θα αντιμετώπιζες και στην περίπτωση που οι δύο υπολογιστές ήταν συνδεμένοι σε πραγματικό τοπικό δίκτυο. Για να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να έρθεις σε συννενόηση με τον χρήστη του άλλου υπολογιστή ώστε να ρυθμίσει κατάλληλα την ασφάλεια των windows του και να σου δώσει τα απαραίτητα δικαιώματα πρόσβασης.
  Αν παρανόησα και εννοείς κάτι διαφορετικό, περιεγραψε το πρόβλημα σου με περισσότερες λεπτομέρειες και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω.

 5. Lumis
  Απρίλιος 18, 2007 στο 12:15 πμ

  Kalispera
  Antimetwpizw kai egw ena provlima kai 8a ithela tin voitheia sou..otan pataw browse sta arxeia kapoiou allou mou vgazei mnm legodas:»h diadromi //(ip tou filou mou) den yparxei h den einai katalogos»
  Euxaristw

 6. Απρίλιος 18, 2007 στο 12:06 μμ

  Οι παράμετροι που μπορούν να συμβάλουν για να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την σύνδεση είναι πάρα πολλοί και όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να προτείνω κάποια συγκεκριμένη λύση.
  Λάβε πάντως υπ’ όψιν σου, πέντε βασικά πραγματάκια:

  Το hamachi το αντιμετωπίζουμε όπως ένα τοπικό δίκτυο και μπορούν να παρουσιαστούν ότι είδους προβλήματα παρουσιάζονται και σε αυτό.

  Τα πιο συχνά σημεία που πρέπει να ελέγξουμε είναι το rooter – firewall μας για τυχών μλοκαρίσματα.

  Ειδικά στην περίπτωση φακέλων και αρχείων να είμαστε σίγουροι ότι τα έχουμε shared (διαμοιρασμένα) αλλιώς δεν φαίνονται στο δίκτυο.

  Να έχουμε δημιουργήσει αναθέσει τους απαραίτητους χρήστες και δικαιώματα πρόσβασης (όχι στο hamachi, αλλά στα windows).

  Όλα βέβαια τα παραπάνω ειναι συνήθως απαραίτητα όταν θέλουμε να διαμοιράζουμε αρχεία και πόρους του υπολογιστή μας. Αν θέλουμε απλά να παίξουμε online παιχνίδια συνήθως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

 7. Lumis
  Απρίλιος 19, 2007 στο 12:52 πμ

  Euxaristw….kai pali…

 8. Almor
  Απρίλιος 30, 2007 στο 6:32 μμ

  Paides panw se afto pou rwtisate gia to browsing kai to pass einai 8ema windows.. gia na to apofigeis prepei:
  1. Na pas sto Tools->Folder Options->View (opoioudipote para8irou)
  kai na kaneis unticktin epilogi pou leei «Use simple file sharing» (einai sto
  telos tis listas.
  2. Pigenontas twra sto Sharing tou opoioudipote fakelou exeis alles
  epiloges.Patas gia Share kai meta pas sta permitions kai ftiaxneis ena
  neo user me to onoma tou user pou xrisimopoieis (px an kaneis log on
  san admin 8a valeis admin) kai meta PREPEI ypoxreotika na exei pass
  afto to acc. Apo default ta windows zitane sto sharing password opote
  afto pou kaneis einai na valeis ena.

  Den kserw an afti einai i moni lisi pantos afto to provlima egw etc to elisa

 9. Απρίλιος 30, 2007 στο 7:11 μμ

  Ευχαριστούμε για το πολύ χρήσιμο σχόλιο σου Almor!

 10. HAMMER
  Μαΐου 2, 2007 στο 6:10 μμ

  Μια χαζη ερωτηση απο εμενα,πως μπορεις να παιξεις με το hamachi?
  Tρεχω το παιχνιδι και πηγαινω στους servers tou lan?
  Δοκιμασα με 2 παιχνιδια stalker kai ccsource αλλα στο lan δεν βρισκει τιποτα.
  Πρεπει να κανω κατι αλλο?Δηλαδη με λιγα λογια δεν ξερω τον τροπο για να συσχετισω το HAMACHI με τα παιχνιδια.
  Ευχαριστω

 11. Μαΐου 2, 2007 στο 7:02 μμ

  Φίλε Hammer, καμιά ερώτηση δεν είναι χαζή. Ναι, όπως είπες τρέχεις το παιχνίδι και πας στους LAN servers. Εδώ όμως είναι το κόλπο με το hamachi. Για να βρεις game host εκεί, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος στο ίδιο hamachi network και κάποιος άλλος, ο οποίος θα τρέχει επίσης το συγκεκριμένο game και θα host-άρει σε LAN mode επίσης.
  Άρα, τα βήματα είναι:
  Κατόπιν συνεννόησης με φίλο – φίλους, συνδέεστε στο ίδιο hamachi network.
  Ένας από σας κάνει host σε lan mode.
  Οι υπόλοιποι μπαίνετε σε lan mode και συνδέεστε στο παιχνίδι του host.
  Ελπίζω να βοήθησα.

 12. HAMMER
  Μαΐου 4, 2007 στο 8:34 πμ

  Ωραια, αλλα οταν λες host τι εννοεις , πως γινεται και απο που? απο το game η το Hamachi?
  Και παλι ευχαριστω

 13. Μαΐου 4, 2007 στο 8:58 πμ

  Από το game φυσικά. Αν έχετε παίξει ποτέ lan games θα ξέρετε σίγουρα τι να κάνετε. Η μόνη παραπάνω προϋπόθεση είναι να είστε όλοι συνδεδεμένοι στο ίδιο hamachi network.

  Οπότε τα ξαναλέω περιληπτικά….
  Συνδέεστε όλοι στο ίδιο hamachi network.
  Τρέχετε όλοι το παιχνίδι που επιθυμητέ να παίξετε.
  Ένας από σας δημιουργεί ένα νέο LAN game μέσα από την lan επιλογή του παιχνιδιού.
  Οι υπόλοιποι επιλέγετε επίσης να παίξετε μέσω lan μέσα από το παιχνίδι και επιλέγετε το game που δημιούργησε ο πρώτος.

  • grandthau
   Οκτώβριος 18, 2009 στο 12:34 πμ

   nai re file apaixte, alla kanoume host sto paixnidi (sto cs stin periptwsi mas), kai den vlepei o enas to game tou allou, k etsi den mporoume na paiksoume mazi

   mporei kaneis na voithisei?
   thnx

   • PacMan
    Απρίλιος 11, 2010 στο 2:57 μμ

    Θα πρέπει να πάτε favorites και να κάνετε search server την IP από το Hamachi αυτού που έχει κάνει host game στο CS.

    π.χ. 5.91.142.234:27015

    Μη ξεχνάτε να βάζετε και port :27015 στο τέλος.

    Λειτουργεί μια χαρά

 14. somisa
  Μαΐου 15, 2007 στο 8:59 μμ

  exw kai egw mia erwthsh :phgenw sth diamorfwsh hamachi=>ephloges kai moy leei oti h adeia poy exw einai gia 30 meres kai zhta kwdiko adias . Ara den einai dorean to programa?

 15. Μαΐου 15, 2007 στο 9:59 μμ

  Μήπως έχεις κατεβάσει το Hamachi Premium το οποίο δεν είναι δωρεάν? Πήγαινε Preferences->Status και δες στο Account License τι σου γράφει. Θα πρέπει να λέει:
  Licemse: basic
  Validity: forever
  Aν έχεις κατεβάσει την έκδοση Premium κατά λάθος, κάνε απεγκατάσταση και κατέβασε την Basic έκδοση.

 16. leo
  Μαΐου 28, 2007 στο 1:34 πμ

  επειδη κανω αρκετα συχνα format παιζει καποιος τροπος να κραταω τον λογαριασμο μ?

 17. jimmy
  Μαΐου 28, 2007 στο 11:00 πμ

  να ρωτησω και εγω:το hamachi θα πρεπει ολοι οι υπολογιστες να το εγκαταστησουν;επισης:υπαρχουν τυχων προβληματα στα πσ λογω αυτου;δηλαδη να καθυστερει αλλα προγραμματα κτλ;

 18. Μαΐου 28, 2007 στο 2:24 μμ

  @leo
  Ειλικρινά δεν ξέρω. Λογικά θα υπάρχει τρόπος στην χειρότερη κρατώντας backup των κατάλληλων registry records αλλά αυτό είναι απλά μια υπόθεση. Καλύτερα κάνε μια ερώτηση στο επίσημο forum http://forums.hamachi.cc/

  @jimmy
  Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση αν πρέπει να το εγκαταστήσουν όλοι οι υπολογιστές. Αν εννοείς ότι έχεις υπολογιστές σε τοπικό δίκτυο και ρωτάς αν πρέπει να βάλεις σε όλους hamachi, να επαναλάβω ότι το hamachi δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι σε τοπικό δίκτυο.
  Για τη δεύτερη ερώτηση σου τώρα… Το hamachi είναι πολύ ελαφρύ και δεν φορτώνει το σύστημα ούτε έχω παρατηρήσει σε εμένα προσωπικά κάποιο άλλο πρόβλημα. Το μόνο ίσως που θα πρέπει να προσέξεις (το τονίζω και στο άρθρο) θα είναι η ασφάλεια του υπολογιστή σου αφού όποτε συνδέεσαι σε ένα δίκτυο hamachi είναι σα να βρίσκεσαι σε περιβάλλον τοπικού δικτύου με όλους αυτούς που είναι επίσης συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο.

 19. maevius
  Μαΐου 29, 2007 στο 11:15 μμ

  re paides na rwthsw. apo to sygekrimeno programa to hamachi mporoun na sou klepsoun arxeia. xwris vevaia na to theleis .to kaneis egatastash kai den rithmizeis tipota.mporoun na sou klepsoun???? please apanthsh!!!!!

 20. Μαΐου 30, 2007 στο 1:00 πμ

  Αν δεν έχεις shared φακέλους και αρχεία δεν μπορούν να σου κλέψουν τίποτα. Και δεν έχει σχέση τι ρυθμίσεις θα κάνεις στο hamachi αλλά τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στα windows σου.Όταν συνδεθείς σε ένα hamachi network είναι σα να μπαίνεις σε περιβάλλον τοπικού δικτύου με όσους άλλους είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο network. Από κει και πέρα ισχύουν όλα όσα ισχύουν στα τοπικά δίκτυα. Αν έχεις κοινόχρηστα αρχεία και φακέλους οι άλλοι κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούν να τα δουν.

 21. maevius
  Μαΐου 30, 2007 στο 9:28 μμ

  apaixte na sou pw. ti rythiseis kanw sta windows etsi wste na mhn exoun alloi xrhstes tou idiou programatos(hamachi) prosvasi stous fakelous mou!!!!!
  otan les shared fakelous ti ennweis?

 22. Μαΐου 30, 2007 στο 10:01 μμ

  Πολύ απλά φρόντισε ώστε να μην έχεις καθόλου κοινόχρηστα αρχεία και φακέλους στο δίσκο σου. Shared = κοινόχρηστοι.
  Θα καταλάβεις ότι ένας φάκελος είναι κοινόχρηστος όταν υπάρχει ένα μικρό χεράκι στο εικονίδιο του.

 23. mpaxados
  Ιουνίου 5, 2007 στο 4:32 πμ

  καλημερα/καλησπερα
  μιας και βλέπω πως υπαρχουν ατομα ενημερωμενα σχετικα με το hamachi θελω να κανω μια πολυ απλη ερωτηση!πως μεταφερω δεδομενα στον αλλο χρηστη?εχω το premium hamachi…ευχαριστω εκ των προτερων..

 24. mpaxados
  Ιουνίου 5, 2007 στο 5:39 πμ

  λοιπον το βρηκα αυτο που ρωτησα οποτε ακυρο!απλα μου δημιουργηθηκε νεα απορια…πως γινεται να κλειδωσω τα κοινοχρηστα αρχεια ωστε να μη μπορει ο αλλος να τα κανει delete?
  να ειναι απλα για αναγνωση….

 25. Ιουνίου 5, 2007 στο 10:40 μμ

  Με δεξί κλικ πάνω σε ένα αρχείο και Ιδιότητες (Properties) έχει επιλογή για να το κάνεις μόνο για ανάγνωση. Δεν ξέρω όμως όταν το αρχείο είναι κοινόχρηστο αν μπορούν και αυτοί που το βλέπουν να του ξανά αλλάξουν τα attributes. Ψάξ’ το λίγο. Το ιδανικό θα ήταν να δημιουργήσεις χρήστες με passwords που θα έχουν περιορισμένες προσβάσεις μέσα από τα windows αλλά αν το αναλύσουμε αυτό θα ξεφύγουμε τελείως από το θέμα μας 🙂

 26. george
  Ιουνίου 16, 2007 στο 11:08 πμ

  allo ena problem…..dn mporo na sindetho me ton filo m.patao epano sto onoma tou kai mou leei…eksantlithike to xroniko orio etisis…mia boitheia sas parakalo

 27. Ιουνίου 16, 2007 στο 2:49 μμ

  Πιθανώς το firewall ή το router κάποιου από τους δύο σας ή και των δύο σας μπλοκάρει το hamachi.

 28. george
  Ιουνίου 20, 2007 στο 1:46 μμ

  basika eyxaristo gia tin apantisi.tora exo kai allo erotima:exoume kai oi 2 (win xp service pack2) yparxei les kanena problima me ayto.oso gia to router dn nomizo exoume kai oi 2 sagem…an mporeis koitakseta

 29. Ιουνίου 20, 2007 στο 10:55 μμ

  Τα Win XP με SP2 είναι μια χαρά. Όσο για το router μάλλον παρανόησες την απάντηση που σου έδωσα. Δεν εννοώ ότι έχει κάποιο πρόβλημα το router σας αλλά ότι πιθανότατα οι ενσωματωμένες λειτουργίες firewall που έχει δεν επιτρέπουν στο hamachi να επικοινωνήσει. To ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και αν είχατε ένα απλό software firewall. Θα πρέπει να ανοίξετε τις κατάλληλες ports στο router ή στο firewall σας για να επιτραπεί στο hamachi η επικοινωνία.

 30. Ιουλίου 4, 2007 στο 3:29 μμ

  φίλε μου με κλειστά firewall ,τελικά, και σε κοινό hamachi με έναν φίλο, δεν κατάφερε ποτέ, ο ένας να δει σε LAN, τον άλλον….χρειάζεται μήπως κάποια ρύθμιση στις ιδιότητες των δικτύων των Windows?

 31. Ιουλίου 4, 2007 στο 3:35 μμ

  επίσης αν γνωρίζεις σε τι Ports παίζει….

 32. Ιουλίου 4, 2007 στο 5:32 μμ

  το PC μόνο που δεν καταστράφηκε…..χρειάστηκε επαναφορά συστήματος, για να εμφανίσει 6 αναφορές βλαβών. Δεν είχα δυνατότητα για internet και ακόμα χειρότερα δεν μπορούσα να εγκαταστήσω η να απεγκαταστήσω τίποτε!!! Από ότι έχω βρει στο internet, εκτός από την εγκατάσταση του προγράμματος, απαιτεί το όλο σκηνικο και επέμβαση σε διάφορες ρυθμίσεις τοπικού δικτύου. Εάν μπορείς σε παρακαλώ κάνε post ένα δέντρο ενεργειών με τις κυριότερες απαιτήσεις και ρυθμίσεις για την ορθή λειτουργία…..Το κακό είναι ότι δεν έχω βρει κάτι ολοκληρωμένο, παρά πέντε διάσπαρτα στοιχεία σε διάφορες σελίδες….

 33. Ιουλίου 4, 2007 στο 6:39 μμ

  επίσης, συγνώμη που γίνομαι κουραστικός,ήθελα να ρωτήσω εάν είναι απαραίτητη η ύπαρξη γέφυρας

 34. Ιουλίου 4, 2007 στο 6:42 μμ

  no ping συνεχώς…..

 35. Ιουλίου 4, 2007 στο 9:22 μμ

  Φίλε drnone… H ύπαρξη γέφυρας είναι απαραίτητη αν υπάρχει και τοπικό δίκτυο για να αποφευχθούν conflicts. Οι εξ ορισμού πόρτες που χρησιμοποιεί το hamachi είναι οι 12975 και 32976.
  Λυπάμαι πολύ για τα προβλήματα που σου δημιουργήθηκαν. Ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που ακούω να προκύπτουν τόσο σοβαρά προβλήματα από εγκατάσταση hamachi. Πολλές πληροφορίες και βοήθεια θα βρείς στο επίσημο site του hamachi.
  https://secure.logmein.com/products/hamachi/support.asp
  http://forums.hamachi.cc/

  Με την ευκαιρία να διευκρινίσω για μια ακόμα φορά ότι το apaixtos.net δεν έχει καμία σχέση με το hamachi. Απλά κάναμε ένα μικρό review και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους επισκέπτες μας σε απλά προβληματάκια που συναντούν. Για επίσημο support και βοήθεια θα πρέπει να ανατρέξετε στο επίσημο site του προγράμματος. Links έδωσα παραπάνω.

 36. Ιουλίου 5, 2007 στο 8:10 μμ

  δυστυχώς ξεκλειδώνοντας και τις 2 Port στα firewall windows/router δεν λύθηκε το πρόβλημα,ξέρεις μήπως που μπορώ να δηλώσω και IP. Διάβασα στο site για την 5.0.0.1 ότι ίσως χρειάζεται να ανοίξω αυτήν την IP

 37. Ιουλίου 6, 2007 στο 9:27 πμ

  Δυστυχώς με το hamachi είναι λίγο περίπλοκα τα πραγματα σε ότι έχει σχέση με firewalls γιατί εκτός από τις κλασσικές πόρτες που χρειάζεται να ανοίξεις όπως σε άλλα προγράμματα που επικοινωνούν με internet έχεις ένα έξτρα πρόβλημα. Το hamachi δημιουργεί ένα network interface το οποίο θα πρέπει επίσης να μπορεί να επικοινωνήσει. Προσωπικά χρησιμοποιώ σαν firewall το Zonealarm στο οποίο εύκολα μπορείς να το κάνεις αυτό. Τώρα με άλλα firewalls και routers, ειλικρινά δεν ξέρω τι παίζει.
  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μια ερώτηση στο official forum αναφέροντας και το firewall-router σου.
  Ρίξε επίσης μια ματιά εδώ.Υπάρχει μια μεγάλη λίστα από routers και οδηγίες για το πως γίνεται port forwarding του Hamachi σε καθένα από αυτούς.

 38. Ιουλίου 6, 2007 στο 10:26 μμ

  σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου και σαν τελευταία ερώτηση, θα ήθελα να μου πεις εάν γνωρίζεις κάποιο άλλο αντίστοιχο προγραμματάκι.

 39. Ιουλίου 7, 2007 στο 8:46 πμ

  Δεν γνωρίζω κάποιο συγκεκριμένα αλλά είμαι σίγουρος ότι αν κάνεις google τη λέξη «VPN» (Virtual Private Network) θα βρεις ένα σωρό. Απλά πιστεύω το hamachi είναι το ποιο απλό στην χρήση του.

 40. xaritos10
  Ιουλίου 9, 2007 στο 5:37 μμ

  Πως ενφανιζονται οι server?
  Για battlefield 2142!!!

 41. dimitris
  Ιουλίου 22, 2007 στο 9:55 μμ

  wertr5t

 42. Αύγουστος 26, 2007 στο 9:45 μμ

  kalispera ena filaraki apo thessaloniki ekana ena vpn to Synaptic kai mou eipe na balo to hamachi gia na exoume ena diktyo metaksy mas. to ebala tin neoteri version apo to official site kai otan kano browse sto onoma tou mou leei oti exei invalid path kai kati tetoia kai tora pou ekana browse ekane sta dika mou arxeia!!!! kamia boitheia gia to pos tha mporeso na epikoinoniso meso browse me to palikari? egou moudania xalkidiki aytos thessaloniki!!!
  eyxaristop poli gia to xrono sou!!!!

 43. Αύγουστος 26, 2007 στο 10:13 μμ

  Φίλε Νεκτάριε, ακριβή απάντηση λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σου δώσω. Invalid path πάντως μου μυρίζει είτε μπλοκάρισμα από firewall/router είτε ότι ο φίλος σου δεν έχει ορίσει κάποιο φάκελο του σαν κοινόχρηστο οπότε δεν βρίσκεις κάτι για να κοιτάξεις. Διάβασε όλα τα σχόλια που προηγούνται μήπως και βγάλεις καμιά άκρη.

 44. Sakis
  Σεπτεμβρίου 12, 2007 στο 10:42 πμ

  Kalhmera,

 45. Sakis
  Σεπτεμβρίου 12, 2007 στο 10:44 πμ

  kalhmera,
  loipon egw exw kani server sto hamachi , oi filoi mou ine mesa kanonika tous blepw grafoume kai chat alla otan p.x mpeno se ena game gia LAN de briskw to game to opio ekanan create;
  mia parenthesi pou mporei na ine to probloima ( oi alloi 2 filoi mou ine apo to idio spiti me LAN mazi apla ego pou ime makria thelw mesw tou hamachi na mporo na briskomai se LAN )

 46. Σεπτεμβρίου 12, 2007 στο 11:50 πμ

  Το πρόβλημα, όπως σωστά υποθέτεις και συ, είναι ότι οι 2 άλλοι χρήστες βρίσκονται και σε πραγματικό LAN. Αν στον ίδιο υπολογιστή συνυπάρχουν πραγματικό LAN και hamachi συνήθως δημιουργείται πρόβλημα. Μια λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι η χρήση γέφυρας που να ενώνει τα δύο δίκτυα. Δυστυχώς όμως δεν έχω τις γνώσεις για να σε βοηθήσω περισσότερο.

 47. Gamer
  Οκτώβριος 22, 2007 στο 3:54 πμ

  kalhmera, exw kanei arketes fores LAN mesw hamachi me tous filous mou kai douleue mia xara se ola ta game..ola auta otan oloi filoi mou kai egw eixame windows XP, twra pou oloi exoume VISTA den mpooume me tpt na kanoume thn sundesh :/

 48. Gamer
  Οκτώβριος 22, 2007 στο 4:03 πμ

  sta XP 8umamai otan phgaina ston pinaka elegxou uphrxe epilogi pou elege dhmiourgia oikiakou duktiou(an 8umamai kala), eh kai mpainame ekei kai ftiaxname thn sendesh.. bazame idio name klp… kai meta mpainame sto idio network hamachi kai ola htan mia xara.. twra sta VISTA balame to hamachi kai dn mporoume na broume thn epilogh sto pinaka elegxou <>
  help 😀

 49. Οκτώβριος 22, 2007 στο 7:56 πμ

  Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω φίλε μου, αλλά δυστυχώς είμαι τις παλαιάς σχολής και έχω παραμείνει στα XP, οπότε no experience με τα Vista 🙂 Ελπίζω κάποιος άλλος φίλος να μπορέσει να σε βοηθήσει.
  Διαφορετικά κάνε μια ερώτηση και στο επίσημο φόρουμ του hamachi.

 50. Gamer
  Οκτώβριος 22, 2007 στο 1:39 μμ

  ok thx 🙂

 51. Οκτώβριος 30, 2007 στο 3:58 μμ

  paidia iste apexti poli kalo

 52. steff
  Νοέμβριος 8, 2007 στο 5:13 πμ

  egw bainw sto idio network me filous m,kanw host lan game alla oi filoi m den boroun na to doun…
  kamia idea gt symvainei afto?

 53. Νοέμβριος 8, 2007 στο 10:08 πμ

  Όπως έχουμε επαναλάβει ήδη και σε προηγούμενα σχόλια, ο βασικότερος λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι η ύπαρξη firewalls ή routers που μπλοκάρουν την επικοινωνία. Μην σε μπερδεύει το γεγονός ότι όλοι είστε συνδεδεμένοι στο ίδιο hamachi network. Aυτό απλά σας τοποθετεί όλους στο ίδιο εικονικό δίκτυο. Όπως όμως και σε ένα κανονικό τοπικό δίκτυο αν κάποιο firewall ή router μπλοκάρει συγκεκριμένες πόρτες τις οποίες χρειάζεται το παιχνίδι για να επικοινωνήσει, δεν θα έχετε αποτέλεσμα. Οπότε ξεκινάτε από εκεί. Βεβαιωθείτε δλδ ότι τα firewalls/routers που διαθέτετε έχουν ανοικτές τις πόρτες που χρειάζεται το παιχνίδι για να επικοινωνήσει.

 54. stefanos
  Νοέμβριος 11, 2007 στο 10:22 μμ

  Mia aplh erwthsh.Egw eimai hdh se topiko diktyo alla 8elw na synde8w me allous ypologistes ektos diktyou.Egatesthsa to hamachi.Mhpws twra yparksei kanena problhma?prepei na kanw kamia ri8mysh sto diktyo mou?eyxaristw

 55. stefanos
  Νοέμβριος 11, 2007 στο 10:23 μμ

  k kati allo…epeidh katalava oti oi syndeseis gefyras mporei na exei sxesh me ayto pou rwtaw mporeis na m ekshghseis ti peripou einai?

 56. Νοέμβριος 12, 2007 στο 9:05 πμ

  Στέφανε, αν και δεν είμαι ειδικός στα δίκτυα θα προσπαθήσω να σου το εξηγήσω με λίγα λόγια. Η γέφυρα είναι ένα interface που κάνει ότι ακριβώς λέει το όνομα της. Γεφυρώνει δλδ δύο διαφορετικά δίκτυα έτσι ώστε οι υπολογιστές που βρίσκονται σε αυτά να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οπότε όπως καταλαβαίνεις στην περίπτωση σου είναι απαραίτητη.

  Πως την εγκαθιστάς τώρα. Αν θυμάμαι καλά, όταν πας να κανείς install το hamachi και εντοπιστεί ένα ήδη υπάρχον τοπικό δίκτυο θα ερωτηθείς αν θέλεις να δημιουργηθεί γέφυρα ανάμεσα στα δύο interfaces. Απαντάς θετικά και η γέφυρα εγκαθίσταται μαζί με το hamachi.

 57. Νοέμβριος 13, 2007 στο 11:09 μμ

  Μπορω να παιξω halo2xp μεσω network με hamachi?

 58. Νοέμβριος 14, 2007 στο 8:39 πμ

  Όλα τα games που υποστηρίζουν LAN παίζουν θεωρητικά μέσω hamachi. Οπότε λογικά θα παίζει και το HALO2. Βέβαια όπως θα παρατήρησες από τον αριθμό των σχολίων, πολλοί είναι αυτοί που συναντούνε προβλήματα στην προσπάθεια τους. Οπότε οπλίσου με υπομονή και ξεκίνα. Καλή επιτυχία 🙂

 59. hamachάσχετος :)
  Νοέμβριος 16, 2007 στο 7:48 μμ

  Δεν το έχω εγκαταστήσει ακόμα απλά έχω την εξής απορία, όταν είναι on το hamachi
  Και μπαίνουμε στο NET ποια IP φαίνεται? Η ΙΡ του provider η του δικτύου που έχει στηθεί με το hamachi?
  Δηλαδή Μπορεί το hamachi να χρησιμοποιηθεί για προστασία και ανωνυμία?
  Με λίγα λόγια αν συνδεθώ σε ένα FTP για παράδειγμα ποια ΙΡ logάρεται η ΙΡ του δικτύου και όχι του hamachi?

  Ευχαριστώ

 60. Νοέμβριος 16, 2007 στο 10:42 μμ

  Το hamachi δεν είναι proxy server. Σε ότι έχει να κάνει με τις συνδέσεις σου με το internet θα συνεχίζει να ισχύει η ip του internet. Αυτό που κάνει το hamachi είναι να δημιουργεί ένα εικονικό τοπικό δίκτυο με εικονικές ip ΜΟΝΟ για αυτούς που είναι συνδεδεμένοι στο ΙΔΙΟ hamachi network.

  Αν λοιπόν το ζητούμενο σου είναι η ανωνυμία, το hamachi δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Προσανατολίσου καλύτερα σε proxy servers.

 61. mitsos
  Νοέμβριος 27, 2007 στο 6:03 μμ

  tha ithela boitheia me to xamachi.to kan o kanonika install kai dimiourgo kanoni ena lan.stis sindeseis omos den vlepo ton filo mou kai den xero ti na kano!pan einai ekolo tha ithela kapoia sigekrimena vimata gia na liso to provlima mou.gia na boro na paizo manager meso internet.eyxaristo

 62. manolas
  Δεκέμβριος 4, 2007 στο 9:19 μμ

  apexte kalispera! diabasa ola ta mnmta alla den brika kati gia na me boithisei..exo on telecoms kai exo egatastisi to hamachi sosta. thelo na paikso age of empires 3 kai eno einai anoixto to hamachi to game exei akoma tin lan ip apo to router(192.168.1.x)..den eprepe na exei tin ip tou hamachi???oson afora tin leitourgeia toy hamachi apla eisai conect me hamachi kai trexeius to game???oi portes kai tou hamachi kai tou game einai anoixtes apo to router..exo rotisei tous pantes!!! mipos xereis esto kati apo ola auta???

 63. Δεκέμβριος 5, 2007 στο 10:24 πμ

  Δεν πρέπει απλά να είσαι συνδεδεμένος στο hamachi. Πρέπει εσύ και οι συμπαίκτες σου να είστε συνδεδεμένοι και στο ίδιο hamachi network. Τα σωστά βήματα λοιπόν είναι:
  1) Ανοίγετε όλοι το hamachi.
  2) ‘Eνας από εσάς δημιουργεί ένα hamachi network και όλοι οι υπόλοιποι συνδέονται σε αυτό.
  3) Ένας από σας (αυτός που θα κάνει host) τρέχει το game και δημιουργεί μία LAN παρτίδα.
  4)Μόνο τότε ειδοποιεί τους υπόλοιπους να τρέξουν και αυτοί το game και να συνδεθούν σε αυτόν μέσω LAN πάντα.

 64. george
  Δεκέμβριος 11, 2007 στο 8:54 μμ

  tha ithela an mporouse na mou pis giati to hamachi mou kani share polu argo…diladi gia metafero ena arxio 5 mb kani para poli ora eos ke pote…ego exo 8mbs grami ke o alos 2.firewall klista, router anixti i porata 12975.exo to basic hamachi,,,….mporis na mou pis kapia leptomeria pou na pezi rolo? se euxaristo.

 65. Δεκέμβριος 12, 2007 στο 9:30 πμ

  Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι αν μεταφέρονται αρχεία έστω και με ελάχιστη ταχύτητα, δεν είναι σίγουρα πρόβλημα firewall ή router αφού έχει επιτευχθεί σύνδεση. Τώρα για το θέμα της ταχύτητας δεν γνωρίζω κάτι και δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

 66. george
  Δεκέμβριος 12, 2007 στο 5:52 μμ

  ok…euxaristo pantos…

 67. SALAMANDRER
  Δεκέμβριος 26, 2007 στο 10:34 μμ

  NA ROTISO KAI EGO KATI? XREISIMOPOIO HAMACHI POLI KERO TORA. KAPOIA PEXNDIA PEZOUN ALLA PALI DEN LEITOURGOUN EPIDI DEN VLEPOMASTE OLOI ME OLOUS.

  POS EXIGITE AUTO??

 68. Δεκέμβριος 27, 2007 στο 1:02 μμ

  Κατά 99% κάποιοι από σας δεν ανοίγουν τις απαιτούμενες ports στα firewall/router τους.

 69. vasilis
  Ιανουαρίου 12, 2008 στο 6:56 μμ

  θα ήθελα να με βοηθήσετε να λύσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω μετά την εγκατάσταση της free έκδοσης του hamachi ατον η/υ . Πατώντας του κουμπί για να γίνει online μου βγάζει ένα μήνυμα την στιγμή που κάνει πιστοποίηση ότι : ο διακομιστής μεσολάβησης mediation server απέριψε την σύνδεσή σας . με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δημιουργήσω το δίκτυο που θέλω . το επανεγκατέστησα αρκετές φορές χωρίς όμως αποτέλεσμα , ευχαριστώ.

 70. Ιανουαρίου 13, 2008 στο 11:43 πμ

  Γεια σου Βασίλη. Για το πρόβλημα σου διάβασε αυτό εδώ:

  http://logmeinwiki.com/wiki/Hamachi:Mediation_server_has_rejected_your_login_request

 71. Ιανουαρίου 16, 2008 στο 2:50 πμ

  geia eimai apo katerini

 72. Ιανουαρίου 16, 2008 στο 9:01 πμ

  Χαρήκαμε Σοφάκι! Όμως δε μας είπες…αυτό τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα μας; 🙂

 73. emilios
  Ιανουαρίου 18, 2008 στο 2:34 μμ

  otan mpainw sto paixnidi to aoe 3 sto lan den allazei i ip address iparxei kapoia lusi?

 74. Ιανουαρίου 19, 2008 στο 10:50 πμ
 75. emilios
  Ιανουαρίου 19, 2008 στο 1:46 μμ

  euxaristw polu to nick name sou ta leei ola 🙂

 76. Φεβρουαρίου 13, 2008 στο 10:34 μμ

  Όσοι χρησιμοποιούν το Hamachi για να παίζουν multiplayer games, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρων το site Hamachi Gaming Networks. Εκεί μπορείτε να βρείτε μια τεράστια λίστα από hamachi networks για διάφορα games αλλά και να προσθέσετε το δικό σας network απλά και γρήγορα διαφημίζοντας το. Πολύ αποτελεσματικό αν ψάχνετε για παρέα για να παίξετε το παιχνίδι που σας αρέσει.

 77. ace_ace106
  Μαρτίου 2, 2008 στο 7:29 μμ

  kalispera!! poly kalo to programmataki alla exo ena provlima.. dokimasa to command and conquer generals k paizo apsoga.. vriskei katefthian ton server k syndeomai poly grigora.. leitourgei omos mono se afto to paixnidi.. dokimasa call of duty 2 k 4, tipota.. toca, tipota.. counter strike source, tipota.. age of mythology, pali tipota.. giati ginetai afto?? please voithiste me… thanks prokatavolika..

 78. panagiwths
  Μαρτίου 25, 2008 στο 4:16 μμ

  loipon tha ithela kai egw mia mikrh boithia … Dimiourgw kanonika enan server, mpenoun sto server kai syndeonte kanonika oi filoi m to thema einai oti sthn probolh ypologistwn omadas ergasias den mporw na dw ta pc tous alla mono to diko m opws kai stis theseis diktiou… kapia boithia sxetika me ayto plz ..

 79. filippas
  Μαρτίου 30, 2008 στο 12:54 μμ

  gia sas paidia ithela kai ego na kano mia erotisi. Exo to hamachi se 3 ypologistes pos mporo na kano apomakrismeni epifaneia ergaseias???
  euxaristo ek tn proteron…..

 80. angelos
  Απρίλιος 13, 2008 στο 6:22 μμ

  paidia kanoume diktio alla den mas bgazi local area sto dota gia game

 81. angelos
  Απρίλιος 13, 2008 στο 6:23 μμ

  pos tha kano local area gia na kano game ?????

 82. angelos
  Απρίλιος 13, 2008 στο 7:14 μμ

  paidia exo kai alo problem otan katbaso hamachi gaming network den mou bgasi na to ekteleso kai mou bgasi kati allo kai pato ok kai me bazi sto internet sto windos

 83. Απρίλιος 15, 2008 στο 10:36 μμ

  Αγγελε συγνώμη που άργησα να απαντήσω. Με το hamachi είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να ξέρει κάποιος για να δει τι φταίει αν δε δουλεύει κάτι σωστά και δεν μπορω να σε βοηθήσω έτσι γενικά και αόριστα. Διάβασε τα πιο πάνω σχόλια και μπορεί να βρεις κάποιες απαντήσεις.
  Ειδικά για το DOTA πάντως θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις καλύτερα εδώ:
  http://eurobattle.net/faq.php?faq=need#faq_files
  (δώσε βάση στην παράγραφο «How to connect to Eurobattle.net» )

  Δεν έχει σχέση με το hamachi αλλά θα λύσει σίγουρα το πρόβλημα σου 😉

 84. ntinos
  Απρίλιος 18, 2008 στο 1:01 πμ

  re paidia exw faei ateleiwtes wres na prospathw na paiksw lan game me filous meso hamachi kai pote den ta katafera me opoiodipote paixnidi… AoE3, call of duty 4, cssource.
  An kapoios ta exei kataferei as mas dwsei kamia analytikh odhgia pera apo ta vasika…
  oi filoi mou syndeontai sto diktyo kanoume chat alla sta paixnidia i den fainontai i den mporei na ginei syndesi…
  PLS HELP…

 85. Απρίλιος 18, 2008 στο 9:38 πμ

  Δεν νομίζω να μπορέσει κάποιος να σου δώσει αναλυτικές οδηγίες γιατί βασικά δεν κανεις κάτι λάθος. Απλά είναι τόσες πολλές η παράμετροι που όλο και κάτι μπορει να στραβώσει.
  Πρέπει μαζί με την παρέα σου να κανετε πειράματα μεχρι να βρειτε τι φταίει.
  Για αρχή πάντως δοκιμάστε με τα firewall σας απενεργοποιημένα. Είναι ο βασικότερος λόγος προβλημάτων.

 86. angelos
  Απρίλιος 25, 2008 στο 2:47 μμ

  ne omos afti i selida oy bgazi io

 87. angelos
  Απρίλιος 25, 2008 στο 2:48 μμ

  mou*

 88. angelos
  Απρίλιος 25, 2008 στο 3:58 μμ

  prepi na pliroso katholou gia na ftiaxo afto pou mou ipate???

 89. Απρίλιος 26, 2008 στο 8:42 πμ

  Αν εννοείς το Eurobattle.net που σου σύστησα πιο πάνω, όχι. Είναι εντελώς δωρεάν. Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει μια χαρά. Και έχει και πολύ κόσμο. Απλά διάβασε τις οδηγίες στην σελίδα που σου έδωσα, κάνε ακριβώς ότι λένε και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

 90. angelos
  Απρίλιος 29, 2008 στο 8:18 μμ

  narotiso den xero ti na katebaso??katebasa to dotakeys me bazi sto warcraft alla mou kolai to pontiki . mipos ine kapio allo kai den to exo katebasi??

 91. Απρίλιος 30, 2008 στο 11:53 πμ

  Αν και έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας, άκου τι θα κάνεις.
  Κατ’ αρχήν χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένα τα Warcraft 3 ROC και TFT και πατσαρισμένα στην τελευταία έκδοση (1.21a).
  Κατόπιν θα κατεβάσεις το Eurobattle.net patch από εδώ http://w14.easy-share.com/3888641.html
  και θα το εγκαταστείσεις στο directory που έχεις εγκαταστήσει και το Warcraft.
  Μόλις το κάνεις αυτό θα σου δημιουργηθούν δύο νέα εικονίδια από τα οποία θα τρέχεις πλέον το παιχνίδι.
  Αφού τρέξεις το παιχνίδι με ένα από αυτά τα εικονίδια (ROC ή TFT) θα επιλέξεις κανονικά BattleNet, θα φτιάξεις νέο account και θα μπεις κανονικά. So simple 🙂
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν χρειάζεσαι κανένα άλλο αρχείο πέρα από αυτό που σου λέω για να παίξεις.
  Have fun!

 92. Makis
  Μαΐου 7, 2008 στο 7:08 μμ

  Diladi mporei na sindeomaste mesw hamachi alla otan pame na paiksoume to game na min blepei o enas ton allon paixti ? Euxaristw gia tin boithia

 93. Μαΐου 7, 2008 στο 8:23 μμ

  Ετσι ακρίβως είναι. Μπορεί να είστε συνδεδεμένοι στο ίδιο hamachi network, ακόμα και να μιλάτε στο chat του hamachi, αλλά άν στο router/firewall σας δεν είναι ανοικτες οι πόρτες που χρειάζεται το παιχνίδι που παίζετε για να επικοινωνήσει, να μην βλέπετε ό ένας τον άλλο ingame. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δείτε αν φταίει το firewall σας είναι να το απενεργοποιήσετε. Αν έχετε αποτέλεσμα αρχίζετε τα πειράματα για να δείτε τι πόρτες πρέπει να ανοίξουν. Δεν το συνιστώ όμως σαν μόνιμη λύση λόγω ασφάλειας.

 94. Markos
  Μαΐου 18, 2008 στο 11:21 μμ

  kalhmera,
  exw kani server sto hamachi , oi filoi mou ine mesa kanonika tous blepw grafoume kai chat alla otan p.x mpeno se ena game gia LAN de briskw to game to opio ekanan create, exw to FRITZ router exo bali ta antistixa ports toy game ala den ginetai tipota, exw 2 pc lan meso router kai exw valh to hamachi kai sta dio ala kai pali to dokimasa me ena pc ala tipota den mporo na pekso games me to hamachi giati ??? mipos mporis na me voithisis; seyxaristw!!!

 95. Μαΐου 19, 2008 στο 8:13 πμ

  Γεια σου Μάρκο. Κατά πάσα πιθανότητα φταίει το τοπικό σου δίκτυο. Πολλά παιχνίδια όταν υπάρχει πραγματικό τοπικό δίκτυο, στο LAN mode τους χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις του εξ’ ορισμού (λογικό) και δεν χρησιμοποιούν την ip του hamachi. Ετσι ψάχνουν για παρτίδες που έχουν δημιουργηθεί στο πραγματικό τοπικό δίκτυο και όχι στο hamachi.
  Έχω διαβάσει, χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες, για κάποια παιχνίδια ότι πειράζεις τις ρυθμίσεις σε κάποια αρχεία τους και βλέπουν τις διευθύνσεις του hamachi αντί του τοπικού δικτύου. Δυστυχώς όμως δεν ξέρω περισσότερα. Κάνε μια έρευνα στο official forum του hamachi. Κάτι θα βρεις.

 96. Markos
  Μαΐου 26, 2008 στο 12:28 πμ

  Kalimera kai Seyxaristw poly gia tin apantisi sou gia to HAMACHI ala epsaksa kai sto Forum kai akoma den brika akri.
  Exo apenergopoiisi entelos to deytero pc apo to LAN diktio moy ala kai pali den mporo na pezo games, Eno toys ypolipoys toys blepo kanonika mesa sto diktio HAMACHI.
  kai kati teleytaio oli tha prepi na exoyn rithmisi ta royter toys opos ego diladi me tis idies PORT p.x Exw to royter FRITZ gia to game Battlefield 2 (Protocol)=UDP (port)=16567 (IP address)=192.168.178.34 (To port)=16567 . Mipos tha prepi na baloume sta royter mas tin IP toy HAMACHI ? kai oxi tin IP tis LAN ?
  Seyxaristw poli gia tin boithia elpizo na min se zalisa….

 97. Μαΐου 26, 2008 στο 2:52 μμ

  Δεν με ζαλίζεις καθόλου. Για να δείτε αν φταίνε τα router σας (αν μπλοκάρουν δηλαδή την επικοινωνία του BF) απλά απενεργοποιήστε το firewall εντελώς σε αυτά. Αν παίζεις με γνωστά άτομα είναι περισσότερο εφικτό αυτό. Αν μπορείτε να συνδεθείτε έτσι σημαίνει ότι σας μπλοκάρουν τα firewalls σας οπότε την ψάχνετε για παραπέρα ρυθμίσεις σε αυτά.

 98. Kostas
  Μαΐου 29, 2008 στο 3:42 μμ

  Καλησπερα φιλε μου.Μολις εκανα εγκατασταση και ανοιξα ενα δικο μου network.Μεχρι εδω καλα.To ζητουμενο ειναι πως ακριβως κανω host 1 παιχνιδι….συγκεγκριμενα το PES6.Παω στην επιλογη του online game αλλα εκτος του registration code ζηταει και password.Εκει βαζω το pass του δικτυου που εχω δημιουργησει ή το ονομα του δικτυου??Ελπιζω να μην σε επρηξα.Τhanks anyway.

 99. Μαΐου 30, 2008 στο 2:50 μμ

  Δεν το έχω δει το PES αλλά από αυτά που μου λες καταλαβαίνω ότι προσπαθείς να παίξεις χρησιμοποιώντας το τμήμα του παιχνιδιού για Internet games. Γι αυτό σου ζητάει registration codes και τέτοια. Αυτό είναι λάθος. Για να παίξεις μέσω hamachi θα χρησιμοποιήσεις την δυνατότητα του παιχνιδιού για LAN games. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Aν πας από κει δεν θα σου ζητήσει κωδικούς. Μέσα από το LAN games θα δημιουργήσεις ένα game. Λογικά και αν όλα δουλεύουν σωστά, όσοι είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο hamachi network με σένα θα μπορούν να δουν το παιχνίδι που hostάρεις μέσα από το παιχνίδι τους από το τμήμα για LAN Games επίσης. . Πληροφοριακά, κανένα παιχνίδι δεν ζητά στοιχεία χρήστη του hamachi.

 100. Kostas
  Μαΐου 30, 2008 στο 3:35 μμ

  Εχεις δικιο.Απ’οτι φαινεται και απ’οτι το εψαξα μαλλον το PES6 δεν σου δινει δυνατοτητα να παιξεις on line μεσω lan,μονο μεσω του επισημου server της Konami.Παντως σ’ευχαριστω πολυ και για την απαντηση και για το χρονο σου.Thanks

 101. nikolaidis kostas
  Ιουνίου 3, 2008 στο 12:26 μμ

  καλημερα ,

  μια ερωτηση και καποιες σκεψεις

  για να δουλεψει το προγραμμα απαιτει συνδεση με σερβερ και λογαργιασμο , ο σερβερ αυτος ΜΠΟΡΕΙ να ειναι δικός μας ? νομιζω πως οχι καθως πρεπει να ειναι hamachi σερβερ ο οποιος κανει και την συνδεση σωστά?

  αρα μεσα απο εναν τετοιο σερβερ ο οποισδηποτε μπορει να εχει προσβαση στο συστημα μας , συμφωνουμε ? και μαλιστα εν αγνοια μας , δεν λεω οτι γινεται κατι τετοιο αλλα σιγουρα μπορει να γινει

  οποτε το τελικο μου ερωτημα ειναι ,γνωριζει κανενας φιλο καποιο αλλο συστημα που να μπορει να λειτουγρησει με τον ιδιο ευκολο τροπο αλλα χωρις την χρηση ενδιάμεσου σερβερ?

  ευχαριστώ πολυ

  (η λυση με ενδιαφερει για προσωπικη χρηση για την υποστηριξη εταιρειών απο αποσταση)

 102. Ιουνίου 3, 2008 στο 1:30 μμ

  Δες εδώ για πληροφοριές σχετικά με το πως δουλεύουν τα VPN και για την ασφάλεια τους:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_network

  Και εδώ για μια εναλλακτική δωρεάν λύση που μπορεί να καλύπτει αυτά που ζητάς:
  http://openvpn.net/

 103. nikos
  Ιουνίου 18, 2008 στο 9:42 μμ

  καλησπερα σας παιδια εχω 1 προβλημα με το φιλο μου προσπαθουμε να παιξουμε σstronghold crusader με το φιλο μου και μας πεταει εξω το παιχνιδι ειτε οταν κανω host εγω ειτε αν κανει αυτος , εντωμεταξυ με αλλους χρηστες εχουμε παιξει και οι 2 μονο μεταξυ μας συμβαινει αυτο .αν γνωριζει καποιοσ κατι ευχαριστω πολυ

 104. Alex
  Αύγουστος 20, 2008 στο 10:29 πμ

  Re filares egw katebasa mia xara to programa alla otan paw na sindethw m bgazei ena problima me to proxy…..M bgazei ena parathiro gia na rithmisw to proxy m alla egw dn exw idea ti prepei na grapsw ekei….xerei kaneis ti pezei???(xrisimopiw vista dn xerw ayto ama exei kamia simasia)

 105. christopher
  Αύγουστος 25, 2008 στο 1:33 πμ

  loipon file apixte 8elw na me boh8hseis sto e3hs: ekana to diktuo sunde8hke k enas filos m.ton blepw online k autos to idio,mexri edw ola kala! to 8ema einai pws otna pame na pai3oume se «LOCAL AREA NETWORK» DOTTA den briskei o enas ton allon… se parakalw pes m ti prepei na kanw e3’oloklhrou! se euxaristw polu!!!

 106. Οκτώβριος 25, 2008 στο 2:59 μμ

  Geia xara paides, ekatsa me kafedaki k diavasa ola ta posts edw ,
  8elw na pw pws to hamachi einai aploustato sth xrhsh kai kanonika
  prosperna to firewall twn router – build in, to mono pou xreiazete einai
  na nai activated to NAT tou router sas. Tespa twra oson afora to port
  fwd , afto de kserw kata poso isxyei mias k kanei mia ekswmiwsh LAN
  mesw VPN tunneling.

  Tespa apla koitaxte na exete kleista antivirus-firewalls gia test mhpws
  kai sas frenaroun afta .

  Egw paizw kanonika osa games exw dokimasei plyn elaxistwn (TitanQuest),
  k merikwn me dyskolia (Warhammer mono me direct IP ths Emulated LAN).
  Apla to mono problhma pou tha psaksw na dw einai oti otan kanw ping se allo pc
  enw exw kales times 20-40ms , ana 10 seconds petaei k ena ping jump pou
  merikes fores ftanei k to 1 sec… Afto to kanei kyriws sto CnC3 , den exw katsei
  na to testarei se alla games (ping issue), no time alla tha to psaksw.
  Pantws an thelete boreite na vgalete to encryption sto diktyo sas tha to
  kseboukwsete , o admin tou diktyou na kanei deksi click sto diktyo k meta
  encryption : off.

 107. DAMO.
  Νοέμβριος 20, 2008 στο 9:45 μμ

  kalhspera paides…..exontas diavasei k egw ola ta prohgoumena kai xwris na 8elw na kourazw ton apaixto na epanalamvanei ta idia 8a kanw aplws mia erwthsh sygkekrimenh pros olous…an tyxon kapoios exei kataferei na paixei to football manager 8 h 9 me hamachi…..an nai 8a hmoun eugnwmos na kanei post mia apanthsh akoma kai an einai o apaixtos kai to exei paixei omws….euxaristw!

 108. violofix
  Νοέμβριος 21, 2008 στο 12:41 πμ

  re paidia exo ena mikro provlima ……nomizo…!!! extes vrika ena programma to teamviewer….thelo apo ton ypologisti tis doyleias moy na vlepo kai na xeirizomai toy spitioy moy…..epeidi omos sti douleia den exo teleios free internet…diladi mas epitrepoyn na doyme mono sygekrimenes sellides…(tipoy ypourgeia,kairo ktl.)kai exoyn ena topiko diktio intranet….evala to programma poy einai poly kalo. alla afoy to trexei kala moy petaei min. na mpo sto proxy settings kai na grapso id kai password…..vasika exoyme administrator kai den mas afinei kai polla na kanoume…….moy eipan oti tha trexei kanonika parollo poy einai blokarismenos……mipos apo to hamachi tha mporo na kano kati?
  an kapoios kserei kati gia ola ayta poy egrapsa as moy apantisei……..

  thanks ek to proteron…

 109. Νοέμβριος 21, 2008 στο 12:25 μμ

  @DAMO: Φίλε μου δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν μπορώ να σου πω. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος άλλος να σε βοηθήσει.

  @violofix: Βάζεις το hamachi και στους δύο υπολογιστές. Δημιουργείς ένα hamachi network και βάζεις σε αυτό και τους δύο σταθμούς. Στο teamviewer από την δουλειά θα βάλεις την ip που έχει το hamachi του σπιτιού. Λογικά (δεν ξέρω τι ακριβώς ελέγχει και μπλοκάρει ο admin στη δουλειά σου) αν το hamachi από την δουλειά σου βρει διέξοδο προς το internet θα κάνεις δουλειά. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις 🙂

 110. violofix
  Νοέμβριος 22, 2008 στο 1:10 πμ

  to hamachi den mou to afinei na to egatastiso. sto TEAMVIEWR diladi grafo to ip tou hamachi poy exo sto spiti moy anoixto?an mporeis mou stelneis email sti douleia mipos vro kamia akri kai kano tipota? to emaili tis douleias eina………………..episis exo mia erotisi….simera syndethika me ton aderfo moy me to hamachi kai afoy ola kala prospathisame na peksoyme pro evolution…alla tzifos i doyleia den kataferame tipota…..mipos eprepe na koume kati allo?mipos mesa apo to pexnidi?
  vasika den exo kataferei na pekso me kanenan oyte apo to site hamachinetworks…..an mporeis stile moy email sti doyleia..tha eimai mexri tis dyo oli tin ebdomada…allios edo….
  eyxaristo pantos…

 111. Νοέμβριος 22, 2008 στο 10:50 πμ

  Κατ’ αρχήν αφού δεν μπορείς να εγκαταστήσεις το hamachi στην δουλειά το ξεχνάμε σαν λύση. Στο προηγούμενο σχόλιο μου σου έδωσα λανθασμένες οδηγίες. Συγνώμη αλλά νόμισα ότι μου μιλούσες για κάποιο άλλο πρόγραμμα όταν αναφέρθηκες στο Teamviewer. Το συγκεκριμένο που αναφέρεις δεν το έχω δοκιμάσει αλλά φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενο. Μόλις το εγκατέστησα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Κατ’ αρχήν δεν χρειάζεται το hamachi για να δουλέψει. Μάλιστα ένα μέρος από τις υπηρεσίες που προσφέρει (Virtual Private Network) είναι ίδιες με αυτές του hamachi. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορείς να το εκτελέσεις και σε μηχανήματα στα οποία δεν έχεις δικαιώματα διαχειριστή.
  Οπότε τι κάνεις. Το τρέχεις στο σπίτι και σημειώνεις το User Id και το Password που σου δίνει. Το τρέχεις μετά στη δουλειά (προσοχή να επιλέξεις εκτέλεση και όχι εγκατάσταση) συμπληρώνεις το User Id και password που έχεις κρατήσει από το σπίτι και επιλέγεις Remote Support. Λογικά θα έχεις αποτέλεσμα αφού, όπως λένε τουλάχιστον στην ιστοσελίδα τους δουλεύει ακόμα και μέσα από πολύ σφιχτά firewalls.
  Στο θέμα του παιχνιδιού, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν έχω ασχοληθεί και δεν γνωρίζω.

 112. violofix
  Νοέμβριος 22, 2008 στο 3:42 μμ

  ola ayta pou les ta exo kanei..to etreksa kai apo ti douleia moy kai molis evala ton kodiko toy spitiou moy diavazei kana 2 lepto…prospathei na mpei alla prin doso to password meta moy petaei na elekso tis rithmiseis toy proxy…..diladi thelei kapoio id kai pasword…..profanos moy zitaei gia ton master server poy exoyme……den mporo na sto perigrapso pio apla…den ksero kai polla apo diktio….alla me opoidipote allo ypologisti apo to spiti moy exo syndethi kai to progrmma einai poly super…..mexri kai tainies antalaksame….einai poly grigoro…

  pantos an gnorizei kai kapoios allos tipota i mathi apo kapou allou as voithisei mipos mpo apo ti douleia mou sto spiti…..oi typoi poy exoume ypeythinei gia to dyktio mas pantos mallon exoun kanei kali doyleia kai to exoun kleidosei kala……opos mas exoun kleidosei kai tous ypologistes…..
  an gno rizei kapoios proton pos na pezo paixnidia apo hamachi…kai pos mporo na spaso ton administration ston ypologisti moy as voithisei…..exo trelathei kai thelo na ton kseklidoso……..eyxaristo ek to proteron pantos

  kai eyxaristo kai ton apaixto gia tis odigies tou mexri tora….

 113. Δεκέμβριος 19, 2008 στο 2:20 πμ

  ti egine k to hamachi exei pesei?den sundeetai kanenas apo tis 1 to vradu?uperfortwmeno leeiprwth fora sumvainei

 114. John
  Ιανουαρίου 29, 2009 στο 7:08 μμ

  Καλησπέρα apaixtos εμείς για πρώτη φορά φορτώσαμε το hamachi χθες το βραδύ αυτό που θέλουμε είναι να πεκσουμε Lan Games τίποτα Άλο προς το παρόν. κάναμε Accounts Κανονικά.
  Και μπήκαμε και η δυο στο ίδιο Network στο hamachi όλα κανονικά δηλαδή ήμαστε συνδεδεμένη στο hamachi Network ώμος όταν πάω να hostarw to Game (To warcraft frozen Throne) μέσο Lan μιλάμε πάντα δεν βλέπει το Game ο φίλος μου τα firewalls είναι off το μόνο που δεν έχουμε κανί είναι να ανικσουμε το σωστό Port στο router αν μπορείς να
  Helparis λιγο τι καταστασι thanks.

 115. nikos
  Φεβρουαρίου 6, 2009 στο 10:10 μμ

  Kalispera
  Eimai neos sto Hamachi.
  Mia grigori erotisi.
  Exontas to Hamatchi egatestimeno se ena pc o allos xristis poy exei sindethei sto hamatchi network moy borei na dei / kanei ping mia diktiaki siskevi sto diktio mou? to pragmatiko lan mou. Me endiaferei na sikoso IP Phone remote pou tha sindethei topika se mena mesou tou hamachi.

  thanks

 116. Φεβρουαρίου 12, 2009 στο 2:57 μμ

  Γίνεται, αν ενεργοποιήσεις την κατάλληλη επιλογή στο security για shared printers και φακέλους.

 117. Geo
  Φεβρουαρίου 14, 2009 στο 1:35 πμ

  Iparxi kapia rithmisi pou prepei na kano gia na mi mpori kapios alos apo to diktio na mpi sta arxia mou?

 118. octavio
  Μαρτίου 16, 2009 στο 8:59 μμ

  hi apaixtos prospatho na paixw to age 3 kanw host kai sto hamachi kai otan mpenw sto game kai kanw host den me blepoun mipos prepi na kanw kati allo gia to sigegkrimeno game euxaristw

 119. Μαρτίου 19, 2009 στο 7:03 μμ

  Για όλους εσάς που συναντάτε διάφορα προβλήματα με το hamachi, έχω παραθέσει στο τέλος του άρθρου έναν οδηγό που πιστεύω απαντά στις περισσότερες των ερωτήσεων σας και λύνει πολλά από τα προβλήματα που έχετε αναφέρει. Ελπίζω να βοηθήσει.

 120. Respect
  Ιουλίου 3, 2009 στο 1:03 πμ

  Meta apo mia kali, alla oxi e3onixistiki, matia pou eri3a sto ar8ro pou anaferesai, den katafera na lusw kai to diko m problhma… Ta ping emena kai tou filou m deixnoun na einai sugxronismena mia xara… Apenergopoihsame kai oi 2 mas to fire wall kai kaname tis allages stis opoies anaferotan to ar8ro ekeino… Dld ferame se proteraiothta to diktuo hamachi kai kaname kapoies pros8hkes sto prwtokollo internet… Fainetai pws to game pou prospa8oume na pai3oume brisketai stn kathgoria twn paixnidiwn pou 8eloun extra ru8miseis… Dota prospa8oume na pai3oume h Warcraft 3 the Frozen Throne… Den nomizw pws exw paralhpsei kati apo osa mas e3igises… Mhpws mporeis na mas dwseis kai edw ena xeraki? Se efxaristw ek tn proterwn!

 121. DAMO.
  Αύγουστος 2, 2009 στο 1:50 μμ

  ενα περιπου χρονο μετα το σχολιο μου και την ερωτηση αν παιζει στο fm 2009 εχω να πω με βεβαιοτητα πως αυτο απλα ειναι το καλυτερο προγραμμα που υπαρχει με διαφορα σε ολα τα games!…οχι μονο στο συγκεκριμενο παιχνιδι αλλα ακομα σε πολλα αλλα δινει αξια σε ενα παιχνιδι, καθως διαφορετικα θα ηταν να παιζεις μονοτονα τα παιχνιδια single και διαφορετικα με αντιπαλους τους φιλους σου!τωρα πχ εχουμε λιωσει στο red alert 3! για οσους εχουν καποιο προβλημα το πενιχρο σχολιο που θα κανω ειναι πως εγω και οι 5-6 φιλοι μου οταν παιζουμε απο χαματσι απενεργοποιουμε τον τοιχο προστασιας(firewall) και εχοντας βαλει το προγραμμα σε προτεραιοτητα, βαζουμε ως host το παιδι με το καλυτερο πισι και την καλυτερη του συνδεση και ξεκιναμε(εχοντας μαθει προφανως απο τις οδηγιες πως να το χρησιμοποιουμε απ’εξω πια)…φιλε απαιχτε εισαι οντως αυτο που αποκαλεισαι!

  • Αύγουστος 2, 2009 στο 9:40 μμ

   Το ότι αυτοαποκαλούμε «άπαιχτος» για λόγους αυτοσαρκασμού και μόνο δεν θα με εμποδίσει να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. 🙂

 122. bill
  Σεπτεμβρίου 22, 2009 στο 8:12 μμ

  Θέλω να τρεξω μια εφαρμογή μέσω hamachi. Ειναι φτιαγμένη απο μένα σε VB6 και access. Οταν λέμε οτι δημιουργείται τοπικό δίκτυο εννοείται οτι αν κάνω κλικ στι «Θέσεις δικτύου» σε Win XP SP2 θα δώ όλα τα άλλα pc που είναι συνδεδεμένα?

  • Σεπτεμβρίου 24, 2009 στο 3:09 μμ

   Αν δεν έχουν ενεργοποιήσει την ασφάλεια στο hamachi και έχουν shared folders θα τους δεις λογικά. Πρόσεξε όμως γιατί το hamachi φτιάχνει δικό του network interface το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό του κανονικού δυκτίου και θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ίσως το συγκεκριμένο στο πρόγραμμα σου.

 123. grandthau
  Οκτώβριος 19, 2009 στο 12:44 πμ

  με τους φιλους μου δεν εχουμε παρομοια IP και δεν μπορουμε να συνδεθουμε μεταξυ μας στο cs. μπορεί κανεις να μου πει πως να το διορθωσουμε αυτο;

 124. Οκτώβριος 19, 2009 στο 8:29 πμ

  Τι εννοείς με το «δεν έχουμε παρόμοιες IP»?
  Aν δεν το χεις κάνει πάντως ήδη, διάβασε το παράρτημα στο άρθρο με τις πολύ αναλυτικές οδηγίες και συμβουλές.

 125. minas
  Οκτώβριος 24, 2009 στο 4:30 μμ

  Kalispera
  Exw ena provlima otan mpainw sto fifa 2010 kai paw direct ip akrivws apo panw exei diaforetiki diethinsi ip apo ayth pou exw sto hamachi!!!!
  HELPPPPPPPP PLEASEEEEEEEEEE!!!!
  EYXARISTW!!!!

 126. Οκτώβριος 26, 2009 στο 10:18 πμ

  Δεν ξέρω αν είσαι ο ίδιος φίλος που μιλάγαμε στο chat του hamachi τις προάλλες. Αν ναι, το έχουμε συζητήσει ήδη.
  Δεν πρέπει να πας από direct ip αλλά από LAN για να δουλέψει.

 127. minas
  Οκτώβριος 26, 2009 στο 2:50 μμ

  ok…to vrika euxaristw direct ip eprepe na paw!!! na se rwtisw kai kati allo to hamachi leei oti tha liksei se liges meres ti na kanw?….exw katevasei arketes ekdoseis.
  ekei pou leei Account License eixe PREMIUM k twra exei EVALUATION alla leei akoma oti tha liksei se liges meres…mipws ksereis ti na kanw?

 128. Οκτώβριος 27, 2009 στο 8:55 πμ

  Δεν είμαι σίγουρος αν όταν λήξει το evaluation σου γυρίσει αυτόματα στην Basic έκδοση. Αν θυμάμε καλά αυτό το επιλέγεις την ώρα της εγκατάστασης (αν δλδ θες να δοκιμάσεις το premium ή αν θες να εγκατασταθεί η basic). Aν κολλήσεις, απλά κάνε ξανά εγκατασταση και επέλεξε Basic.

 129. minas
  Οκτώβριος 27, 2009 στο 10:06 πμ

  Eyxaristw polu apaixte….eisai foveros….kali synexeia!!!!!

 130. stilegedessa
  Δεκέμβριος 10, 2009 στο 1:00 πμ

  geia sas pedia.
  8a i8ela na rotiso kati.
  esto oti exo o hamachi i teamviewer!8a mporo na do alles siskeves pou ine pano sto router mou (ektos apo ipologistes)?
  Kai an nai pos?

 131. And
  Δεκέμβριος 19, 2009 στο 12:38 μμ

  Για το COD world at war:
  Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι. Έχω φτιάξει ένα τοπικό δίκτυο με ένα άλλο υπολογιστή, και ότνα πάω να κάνω coop mode δεν μου βλέπει τον άλλο υπολογιστή. Εχει να προτείνει κάποιος κάποια λύση; Χωρίς να χρειαστεί hamachi όμως, όπως λέει ο φίλος στην απάντηση #2 πάνω. Ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνω;

 132. Δεκέμβριος 21, 2009 στο 5:57 μμ

  Βεβαιώσου ότι το firewall σου επιτρέπει στο COD να επικοινωνήσει με τον άλλο υπολογιστή.

 133. SotirisD
  Μαρτίου 15, 2010 στο 5:17 μμ

  Σφάλμα κατά την απενεργοποίηση της σύνδεσης

  Καλησπέρα, προσπαθώ εδώ και καιρό να κάνω απενεργοποίηση της τοπικής σύνδεσης αλλά όταν μου βγάζει αυτό το σφάλμα:
  [img]http://i39.tinypic.com/erlssg.jpg[/img]

  όποιος ξέρει κάτι και μπορεί να με βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων.

 134. Ανωνυμος
  Απρίλιος 10, 2010 στο 4:41 μμ

  Παιδια,απο που γινετε να κατεβασω το hamachi και πως?Παρακαλω πειτε μου απο που να το κατεβασω

 135. hmmm
  Απρίλιος 11, 2010 στο 11:13 πμ

  Ανωνυμος :
  Παιδια,απο που γινετε να κατεβασω το hamachi και πως?Παρακαλω πειτε μου απο που να το κατεβασω

  https://secure.logmein.com/products/hamachi2/

 136. Μαΐου 16, 2010 στο 3:21 μμ

  aigiptios

 137. nikos_x
  Ιουνίου 17, 2010 στο 10:04 πμ

  Αν ξέρει κάποιος φίλος τρόπο να το διαγράψω (hamachi) τελείως από τον υπολογιστή ας βοηθήσει!
  Έχει κρατήσει καταγραφές στην registry και δεν μου δίνει το δικαίωμα να το διαγράψω! Επίσης έχει κρατήσει το εικονίδιο στην καρτέλα διαχείριση συσκευών χωρίς και αυτή να μπορώ να την διαγράψω! Έχω win7 (Help)

 138. nikos_x
  Ιουνίου 17, 2010 στο 10:05 πμ

  nikos_x :
  Αν ξέρει κάποιος φίλος τρόπο να το διαγράψω (hamachi) τελείως από τον υπολογιστή ας βοηθήσει!
  Έχει κρατήσει καταγραφές στην registry και δεν μου δίνει το δικαίωμα να το διαγράψω! Επίσης έχει κρατήσει το εικονίδιο στην καρτέλα διαχείριση συσκευών χωρίς και αυτo να μπορώ να τo διαγράψω! Έχω win7 (Help)

 139. Nikos
  Αύγουστος 17, 2010 στο 1:35 μμ

  Αφού εγκατέστησα το hamachi και πατάω να κάνει σύνδεση, μου βγάζει ένα μύνημα που λέει «Ο Διακομηστής μεσολάβησης mediation server απέρριψε την σύνδεσή σας». Τι συμβαίνει?

 140. Σεπτεμβρίου 2, 2010 στο 11:42 πμ

  Έχει μπόλικα tips αυτό το thread.thx

 141. tasos
  Σεπτεμβρίου 30, 2010 στο 10:30 μμ

  Για σας παιδια εγω μπορεσα να φτιαξω ενα server δοκιμαστικα για το counter το προβλημα μου ειναι το εξης μου βγαζει ενα μυνημα Failed to connect to the network adapter. Peer is not accessible via VPN. τι να κανω με αυτο το error

 142. tasos
  Οκτώβριος 4, 2010 στο 9:20 μμ

  παιδια τις πορτες που ανοιγω στο rooter πχ η 80 TCP και η 80 UDP πρεπει να ανοιχτουνε οι ιδιες και στο firewall των windows για καθε παιχνιδι

 143. andreas
  Νοέμβριος 1, 2010 στο 2:14 μμ

  Re paidia ego exo to hamachi2 ala den ksero pos na to litourgo.Mpeni mesa sto programa ala den ksero ti na kano.Mou lei kapios PLZZZZZZZZZZZ 😀

 144. lol
  Σεπτεμβρίου 17, 2011 στο 10:17 μμ

  mages katebaste to tunngle!

 145. Ιουνίου 17, 2013 στο 2:58 μμ

  Thank you for any other informative web site.
  Where else may I get that kind of information written in such
  an ideal means? I have a challenge that I’m just now working on, and I have been on the look out for such info.

 146. dimitris
  Μαΐου 18, 2015 στο 2:59 μμ

  γεια σας θελω να παιξω 1 παιχνιδι στον υπολογιστη μου με εναν αλον που χρεισημοποιουμε το ειδιο ρουτερ. δε μας αφηνει να παιξουμε ομως ειπαρχει κανενας τροπος να παιξουμε ??

  • Μαΐου 19, 2015 στο 9:13 πμ

   Αφου είστε στο ίδιο ρούτερ σημαίνει πως είστε στο ίδιο LAN. Το πιθανότερο είναι να σας δημιουργεί πρόβλημα στο firewall των windows. Απενεργοποιήστε το και οι δύο προσωρινά και οι δύο και αν λυθεί το πρόβλημα βάλτε του ενα κανόνα για να επιτρέπει κίνηση δεδομένων για το παιχνίδι που παίζετε.

 147. paraxenos
  Νοέμβριος 17, 2015 στο 1:39 μμ

  υπαρχει καποιο οριο χρηστων? σε δικτυο με 7 pc υπαρχουν αποσυνδεσεις(πρεπει να κλεισει το switch και να ξανανοιξει)

 1. Μαρτίου 20, 2008 στο 3:29 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: