Αρχική > Computers, Games, Reviews > FlightGear – Ο εναλακτικός Flight Simulator

FlightGear – Ο εναλακτικός Flight Simulator

27 Φεβρουαρίου, 2007 Σχολιάστε Go to comments

Μια και πήραμε αμπάριζα το δωρεάν λογισμικό, έχουμε να σας προτείνουμε ένα ακόμα ενδιαφέρον project. Και για να μην ξεφύγουμε από την θεματολογία του προηγούμενου άρθρου θα παραμείνουμε στον τομέα του gaming και δή των προσομοιωτών.

Αυτή την φορά πρόκειτε για το FlightGear, έναν αρκετά αξιόλογο προσομοιωτή πτήσης που ακολουθεί τα χνάρια του γνωστού εμπορικού πακέτου της Microsoft, Flight Simulator. To FlightGear υπόκειτε στην άδεια GPL, ελευθερου λογισμικού και αναπτύσεται από μια αρκετά ισχυρή και δυναμική κοινότητα. Όπως και στον εμπορικό αναλογο του, εδώ δεν θα βρείτε αερομαχίες και τα σχετικά. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προσομοίωση της πολιτικής αεροπορίας και αεροναυτιλίας, αν και εχουν δημιουργηθεί μοντέλα και αρκετών μαχητικών αεροσκαφών.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης που χρειάζεται να κάνετε download είναι μόλις 135 ΜΒ και έρχετε με μια ντουζίνα αεροσκαφών, από απλά μονοκινητήρια Chesna έως και Boing 737. Yπάρχει επίσης ένα αρκετα ικανοποιητικό scenary (τοπίο στο οποίο θα πετάτε) κυρίως της αμερικάνικης ηπείρου. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να εμπλουτήσετε την συλογή σας σε αεροσκάφη και να επεκτείνετε το τοπίο σε όλο τον παγκόσμιο χάρτη κατεβάζοντας τα κατάλληλα αρχεία (πάντα δωρεάν). Να φανταστείτε ότι το ολοκληρωμένο scenary έχει μέγεθος 3 DVDs!!! Τα γραφικά του δεν συγκρίνοντε βέβαια με αυτά του Flight Simulator, είναι όμως αρκετά ικανοποιητικά ενώ διαθέτει και ένα πολύ καλό μοντέλο πτήσης.

Αν σας αρέσουν λοιπόν οι προσομοιωτές πτήσης, αλλά δεν έχετε όρεξη να χαλάσετε 50€ για να δοκιμάσετε την εμπειρία, ρίξτε μια ματιά στο FlightGear. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε πέρα από λίγο χρόνο στο downloading.

Happy flights 🙂

Κατηγορίες:Computers, Games, Reviews
  1. Νίκος
    4 Φεβρουαρίου, 2008 στο 6:01 μμ

    Μόλις τώρα άρχισα να το κατεβάζω…καλό πρόγραμμα φαίνεται!Θα ήθελα να μάθω αν γίνεται να κάνω προσομοίωση πτήσης σε ελληνικό map…?

  2. 5 Φεβρουαρίου, 2008 στο 2:03 πμ

    Το βασικό πακέτο περιέχει μόνο την περιοχή του San Fransisco. Στην ιστοσελίδα όμως του παιχνιδιού υπάρχει διαθέσιμό World Scenary το οποίο μπορείς είτε να κατεβάσεις ολόκληρο (τεράστιο αρχείο) είτε ανά περιοχές της επιλογής σου.
    Δεν το έχω βέβαια δοκιμάσει για να δω πόσο αναλυτικό είναι το τοπίο της Ελλάδας αλλά αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια.

  1. 16 Ιανουαρίου, 2010 στο 11:16 πμ

Σχολιάστε